Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата за мониторинг към ЕК пита главния прокурор дали разследва премиера

Снимка: БГНЕС

Работи ли главният прокурор по публикуваната в испанските медии информация за разследване на схема за пране на пари в Барселона, за която се твърди, че е свързана с премиера Бойко Борисов? Това е един от въпросите, зададени към офиса на Иван Гешев от мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейската комисия. Чрез публикуваните на сайта на Европарламента 29 въпроса към българското правителство, вицепремиера, главния прокурор и заместник-правосъдния министър евродепутатите питат на какъв етап е разследването при положение че за този случай има сигнали още през м.г.

Какви мерки е предприела прокуратурата в борбата срещу корупцията, разследвани ли са политици, повдигнати ли са им обвинения и от коя партия са по-голямата част от тях, гласи друг въпрос. Евродепутатите се интересуват също за предложените промени в Конституцията в контекста на протестите. Какво ще направи правителството, за да се увеличи прозрачността на собствеността на медиите, за насърчаване на плурализма и за гарантиране на безопасността на журналистите, питат още от мониторинговата група.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20