Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и оставяме лятото да съчини историята за "най-щастливия човек". Всичко това, не метафорично, ще чуете в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.14 - Актуална информация от България и света

6.02 - Прогноза за времето у нас и по света

11.07 – По съседски – обзор на по-важното от Балканите, обобщено от Иво Иванов

20.47 - Международен форум за азбуката, езика и идентичността събра учени от 11 страни в София и Пловдив по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова. Диана Цанкова направи обобщение на първия ден от проявата

37.14 - Тази неделя, 30 юни, ще се проведе Патриаршески избирателен църковен събор, на който трябва да бъде излъчен предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Един от тримата митрополите, между които е и новият бъдещ Патриарх на БПЦ, е Ловчанският митрополит Гавриил, който специално за Радио България ще чуете в интервю на Дарина Григорова в навечерието на 29 юни, когато Църквата ни отбелязва празника на Светите първовърховни апостоли Петър и Павел

55.25 - „Песен на деня“ – Владимир Ампов-Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер с концерт в Летния театър в Стара Загора. А „България днес“ завършва с песента му "Най-щастливият човек"


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен водач беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните със скандирания “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05