Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите атлети Теодор и Валентин Цветкови се впускат в маратон с благородна кауза

Снимка: архив

От 14-ти до 20-ти септември братята Теодор и Валентин Цветкови провеждат своя нов маратон с благородна кауза. В рамките на седем дни Теодор ще преплува 280 км., а Валентин ще пробяга 280 км. За спортната изява те са избрали езерото в Лесопарк Липник, с. Николово, Русе.

Каузата, зад която застават двамата атлети, е "Oбразование за всяко дете“ - кампания на УНИЦЕФ-България (UNICEF Bulgaria). Събраните средства ще се насочат към създаване на образователна платформа за деца с увреждания. Необходимата сума е 400 хил. лв, а дарение може да направи всеки чрез SMS на кратък номер 1021 или чрез профила на Теодор Цветков в социалните мрежи.

Младият плувец е сред рекордьорите на Гинес, след като преди години преплува 10 км в езеро с една ръка привързана към тялото. Надява се новата благотворителна кампания да бъде също толкова успешна, както и предходните. Преди три години той направи плувен маратон в подкрепа на жени, пострадали от рак на гърдата, след това насочи усилията си за събиране на средства за изграждане на плувен комплекс в Русе.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03