Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С музика и спорт срещу агресията

Снимка: catchtherainbow.eu

Да провокира  вниманието на младите хора и на българската общественост към превенция на агресията – това е целта на проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Министерството на младежта и спорта, лансиран в началото на учебната година.

Под наслов „Младите хора – Бъдещето на България – в действие“, проектът е насочен към 1000 младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години. Още за проекта, вижте и чуйте ТУК.

Водещата тема е свързана не само с агресията, но и с последиците от нея, както и с насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот. В рамките на инициативата ще бъде проведена поредица от информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, както и други дейности.  

Инициаторите разчитат да достигнат до повече млади хора с помощта на музиката и на спорта. А най-атрактивната част от проекта е песента „Обединени“. Музикалното произведение се изпълнява от певицата Валентина Александрова.  В клипа участват също така деца, младежи, както и изявени български спортисти, които застават зад каузата.

Песента „Обединени“ излиза на български и на английски език. Българският й вариант ще бъде разпространяван от водещите ни телевизионни канали и радиостанции, а английската й версия – чрез социални медии като YouTube, Facebook и други канали в цяла Европа.

Вижте клипа: 

Съставил: Венета Николова


Още от категорията

Duo Fuss / Leichtfried

Фестивалът „Хасково джаз“ – интересна програма с международно участие

24-ото издание на фестивала „Хасково джаз“ (23-26 септември) e посветено на свободния дух на големия наш джаз пианист и композитор Милчо Левиев, напуснал ни през октомври м.г.  Специално за фестивала от Австрия пристигна Duo Fuss / Leichtfried –..

публикувано на 23.09.20 в 13:04

В Деня на независимостта на България - онлайн премиера в 12 европейски столици

На 22 септември, Деня на независимостта на България, ще бъде излъчен концертът на Веско Ешкенази с Плевенската филхармония, запис от края на август – съобщиха на своите официални страници Българските културни институти в чужбина. Концертът,..

публикувано на 22.09.20 в 13:50

Радослав Стоименов: „В шоуто е много важно да се спазва мярката“

Социалната изолация през тези месеци изостри желанието ни за повече забавни музикални приключения. Радослав Стоименов, известен с артистичното име Радо Шоу, се вписва чудесно в този многолик жанр. В артистичната си дейност той е събрал..

публикувано на 18.09.20 в 08:30