Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С музика и спорт срещу агресията

Снимка: catchtherainbow.eu

Да провокира  вниманието на младите хора и на българската общественост към превенция на агресията – това е целта на проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Министерството на младежта и спорта, лансиран в началото на учебната година.

Под наслов „Младите хора – Бъдещето на България – в действие“, проектът е насочен към 1000 младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години. Още за проекта, вижте и чуйте ТУК.

Водещата тема е свързана не само с агресията, но и с последиците от нея, както и с насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот. В рамките на инициативата ще бъде проведена поредица от информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, както и други дейности.  

Инициаторите разчитат да достигнат до повече млади хора с помощта на музиката и на спорта. А най-атрактивната част от проекта е песента „Обединени“. Музикалното произведение се изпълнява от певицата Валентина Александрова.  В клипа участват също така деца, младежи, както и изявени български спортисти, които застават зад каузата.

Песента „Обединени“ излиза на български и на английски език. Българският й вариант ще бъде разпространяван от водещите ни телевизионни канали и радиостанции, а английската й версия – чрез социални медии като YouTube, Facebook и други канали в цяла Европа.

Вижте клипа: 

Съставил: Венета Николова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15

"Ново сърце (акустична версия)"

В разгара на горещото лято Любо Киров не спира да твори. Скоро след премиерата на албума му "Ново сърце"и появата на негов концерт в платформата HBOMax,  певецът даде старт на своето национално турне ( "Ново турне 2024"). Турнето на  Любо..

публикувано на 16.07.24 в 10:15