Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Влошава се оценката за българските НПО, според международен индекс

Снимка: БГНЕС

За втора поредна година България бележи спад в Индекса за устойчивост на неправителствените организации. “В пет от общо седемте области има влошаване на ситуацията, а в останалите две е без промяна”, каза пред БНР Любен Панов от Българския център за нестопанско право. Докато страната ни не подобрява оценката си в нито една сфера, в останалите 23 държави от Централна и Източна Европа и Евразия се забелязва общо подобряване на ситуацията. Юристът изтъкна, че България е водеща в негативната тенденция на продължаващи атаки срещу неправителствените организации. „В сферата обществения престиж на НПО ние отбелязваме най-големия спад в сравнение с останалите страни“, добави експертът. Според него държавните институции не желаят да включват граждански организации в различни процеси и консултации.

Още от категорията

Промяна на управленския модел предлага Стратегическият съвет към президента

Обществото ни се нуждае от промяна на управленския модел и оздравяване на отношенията между гражданите и държавата. Това е основният извод от няколкомесечното обществено  обсъждане на проекта за Национален стратегически документ на България, представен..

публикувано на 19.01.21 в 16:33

Всеки има достъп до своя електронен сертификат за COVID-19

Здравният министър проф. Костадин Ангелов представи сертификата за ваксинация срещу COVID-19. Всеки ваксиниран, който има електронен подпис, може да получи електронния си сертификат и да имат достъп до пациентското си доси е , отбеляза Ангелов...

публикувано на 19.01.21 в 12:14

Предупредителен жълт код за ниски температури

За 19 януари Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за студено време в цялата страна. С иноптиците прогнозират сутрешни температури между минус 12 и минус 9 градуса. Това е трети пореден ден..

публикувано на 19.01.21 в 06:10