Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

74-ти ден на антиправителствен протест

Снимка: БГНЕС

В 74-ия ден на антиправителствени протести, освен обичайната гражданска проява в центъра на София в така наречения триъгълник на властта, където са сградите на парламента, президента и правителството е заявена и партийна проява. Движението „Заедно“  на проф. Александър Томов, бивш вицепремиер, организира Национална конференция под мотото „Има алтернатива“. След края на форума за 15 часа е планирано протестно шествие и блокиране на ключово кръстовище. Ще се иска оставката на правителството, главния прокурор и  разпускане на парламента, предаде БНР.

Без инциденти премина вечерния 73-тия протест в София на недоволните от настоящото управление. Участници в митинга и протестното шествие споделиха пред БНР, че корупцията в България е нетърпима и че властта се опитва да заглуши протестите, затова те искат Европа да ги чуе. Гражданският проект "Демокрация и законност" разпъна палатка пред президентството и започва да събира сигнали за корупция, които ще изпрати на европейските институции.


Още от категорията

Българският Червен кръст награждава доброволци помагали на хората в пандемията

По повод 142-та годишнина от основаването на Българския Червен кръст в София в ще се проведе церемония за връчване на отличия за „Човеколюбие“. Тази година те са предназначени за доброволци, които помогаха на хората в началото на епидемията от..

публикувано на 23.10.20 в 06:15

Президентът връчва държавни отличия

На 23 октомври президентът Румен Радев връчва държавни отличия на изтъкнати българи в областта на културата и медицината, съобщи прессекретариатът на държавния глава. С орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие са удостоени проф. Елена..

публикувано на 23.10.20 в 06:05

Казусът със Закона за радиото и телевизията - с реакции и в парламента

Народните представители от БСП, както и независимите депутати, напуснали групата на БСП, поискаха оставката на министъра на културата Боил Банов във връзка с предложените за обществено обсъждане промени в Закона за радиото и телевизията , предаде..

обновено на 22.10.20 в 17:40