Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 ноември

“Пандемията от Covid-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.” Тези мотиви стоят зад правителственото решение да удължи извънредната епидемична обстановка до 30 ноември.

Към 19 септември у нас са установени 18 733 заболели и 753 починали от Covid-19. “Продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина”, се казва още в правителственото решение.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка е особено важно за опазването на живота и здравето на хората с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хронично и раково болни, в условията на едновременно разпространение на сезонен грип и Covid-19.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28