Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 ноември

“Пандемията от Covid-19 продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб.” Тези мотиви стоят зад правителственото решение да удължи извънредната епидемична обстановка до 30 ноември.

Към 19 септември у нас са установени 18 733 заболели и 753 починали от Covid-19. “Продължава неблагоприятното развитие на епидемичната обстановка, обуславяща се от висока смъртност от инфекции, причинени от новия коронавирус, на фона на намаляваща заболяемост и запазване степента на болнично лечение на заболели с умерена и тежка клинична картина”, се казва още в правителственото решение.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка е особено важно за опазването на живота и здравето на хората с повишен риск от тежко протичане на инфекциозно заболяване - възрастни, хронично и раково болни, в условията на едновременно разпространение на сезонен грип и Covid-19.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00