Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артисти и родители учат най-малките как да се предпазват от Covid-19

Снимка: hinkStock/Getty Images

„Тръгваме на училище – Вирусът - НЕ“ е заглавието на кратък образователен филм, показващ на децата по достъпен начин най-важните правила, които ни предпазват от вируса. Филмчето е създаден по инициатива на група артисти и родители доброволци и екранизира основните правила, които е добре децата трябва да спазват в училище, за да се предпазят от вируси през следващите месеци.

Със забавните си истории и запомняща се весела песничка, краткият филм цели да се разпространи бързо сред деца, родители и педагози и да помогне активно в нелеката задача за промяна на навиците на учениците, особено на най-малките, които трудно разбират и запомнят сложните правила за безопасно присъствие в учебните заведения.

„Идеята за този малък филм се роди само седмица преди първия учебен ден, когато в разговор с моите деца които тази година ще бъдат във втори клас, аз се опитах да им разясня какви ще са новите норми за поведение в училище във връзка със създалата се вирусна пандемична обстановка в целия свят. И тогава с моят съпруг осъзнахме, че за всички деца в България това ще е една много различна година в училище“, разказва актрисата Йоана Буковска. Тя е една от инициаторките и основно действащо лице в проекта.

Филмът е подкрепен от Министерството на Образованието и Министерство на Здравеопазването.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01