Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 77-ия ден от протеста “Отровното трио” представи План за България

Снимка: БТА

За 77-а поредна вечер протестиращите с искания за оставките на правителството и на главния прокурор се събраха при сградите на властта. Както винаги гражданите се отправиха на шествие до “Орлов мост”, където блокираха кръстовището. Покрай стария парламент те бяха посрещнати от плътен полицейски кордон заради разигралите се ден по-рано сблъсъци около сградата.

На демонстрацията “Отровното трио” представи План за България, за да очертае пътя напред чрез идентифициране на нови идеи от свободни хора. Планът съдържа пет точки – спиране на кражбите, промяна и борба за справедливост, инвестиция в бъдещето на поколенията, икономически ръст, основан на научни изследвания, иновации и цифровизация, качество и ефективност на държавните институции.

За разлика от предходния ден, когато се състоя третото Велико народно въстание и се стигна до напрежение, протестът премина мирно. Край НДК пък беше организиран контрапротест на подкрепящите правителството, на който беше поискана оставката на президента Румен Радев.


Още от категорията

Български истории отблизо и далеч - в „Родина зад граница“

И този месец Радио България и Програма „Хоризонт“ на БНР ви канят на откровена и човешка среща с представители на българските общности зад граница и с чужденци, избрали България за свой временен или постоянен дом. В неделя, 28 февруари, в..

публикувано на 27.02.21 в 11:45

Най-много български паспорти са дадени на македонци

1458 души са придобили българско гражданство от началото на годината, съобщи за БНР Димитър Здравков, член на Комисията по българско гражданство към вицепрезидента. Най-много български паспорти са получили граждани на Северна Македония. През м.г. 16..

публикувано на 27.02.21 в 10:22

Сърцето на Габрово има нужда от цвят и нови идеи

Ако сте се разхождали из Габрово, няма как да не сте направили пешеходен тигел по калдъръма на „Шести участък“. Това е най-старият габровски квартал, пряко свързан с възникването на селището. Името му, както подобава на габровци, се свързва със..

публикувано на 27.02.21 в 09:10