Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ден 78: Протестиращите обстрелваха централата на ДПС с яйца

Снимка: БГНЕС

За 78-а поредна вечер гражданите се събраха под прозорците на властта, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор. Този път те се отправиха по необичаен маршрут – към централата на ДПС на бул. “А. Стамболийски”, за да я замерват с яйца и с пликчета с бяла боя.

ДПС искат оставката на всички, обаче държат на главния каскет на републиката”, заяви адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио", оприличавайки сградата на "политическия дом на скрития съдружник на властта – депутата от ДПС Делян Пеевски". Както всяка вечер протестиращите блокираха и кръстовището на “Орлов мост”.

Междувременно протестите срещу властта попаднаха в полезрението на световните медии с два обширни материала на австрийската национална телевизия ORF и на EU Observer, пише БГНЕС. Според първата медия България е сравнително бедна държава в ЕС, в която корупцията е най-широко разпространена и малко на брой олигарски контролират големи части от икономиката. Второто издание пък изтъква, че след години състезание с Румъния страната ни официално е станала безспорен европейски шампион по корупция.

Още от категорията

Враца е на път да се превърне в бялата лястовица на Северозапада

В българските представи Северозападна България често се свързва с разруха и бедност, заради което иронично я наричат "Северозападнала". След краха на социализма и упадъка в селското стопанство, мнозина бяха принудени да напуснат региона в търсене..

публикувано на 04.03.21 в 13:01

Въвеждат се локални мерки срещу разпространението на вируса

Третата вълна на разпространение на коронавируса вече е факт и на нея се дължи тенденцията за плавно покачване на заболяемостта и на заетостта на болничните легла в България, обяви на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка в..

публикувано на 04.03.21 в 12:11

Борбата със затлъстяването е така важна, както и тази с коронавируса

Двама от трима българи са с повишено и нездравословно наднормено тегло . По този тревожен показател страната ни изпреварва както Европа, така и света. Това показват най-актуалните данни на СЗО за ( 2021г) , а поводът да ги цитираме е  Световният..

публикувано на 04.03.21 в 11:48