Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще приветства студентите на Великотърновския университет

Снимка: uni-vt.bg

Президентът Румен Радев днес ще бъде почетен гост на тържественото откриване на новата учебна година във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. Церемонията ще започне в 11,00 ч. пред паметника на Светите братя в старопрестолния град, а след това държавният глава ще приветства студентите, преподавателите и представителите на академичната общност. Предвижда се също така президентът Румен Радев и ректорът проф. Христо Бонджолов да открият кабинет за интерактивно обучение и за работа на студенти в неравностойно положение.

Близо 4 хил. първокурсници – бакалаври, магистри и докторанти, ще се присъединят към голямото семейство на Великотърновския университет, съобщават от висшето училище.

Заради епидемията от коронавирус не всички студенти в България ще бъдат посрещнати с академично тържество. В много университети учебната година ще започне с дистанционно обучение, а в други като УНСС ще се редуват присъствени с неприсъствени лекции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриваме секции в 60 държави за изборите "2 в 1"

За изборите за български и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни, към този етап се планира да бъдат отворени секции в 60 държави, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви местата за..

публикувано на 22.04.24 в 15:08

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки". Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки...

публикувано на 22.04.24 в 14:23
Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04