Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десислава Танева: Разпратеният от „Отровното трио" запис е провокация

т.нар. „Отровно трио“
Снимка: архив

За тази вечер е планиран 85-ият протест срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. По традиция той ще премине под мотото „Нас не ни е страх“, а сборният пункт е фонтанът пред президентството в центъра на София.

Днес над 120 български интелектуалци поискаха оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев и се обявиха против корупцията, задкулисното манипулиране на достъпа до европейски фондове, продължаващата с години подигравка с парламентаризма, превърнала Народното събрание в придатък на премиера.

В Сливен министърът на земеделието Десислава Танева коментира разпратения до всички евродепутати видеозапис от инициаторите на антиправителствените протести - т.нар. „Отровно трио“, който според протестиращите свидетелства за прикриване на злоупотреби в Министерство на земеделието. Танева посочи, целта на въпросното видео е била „политическа провокация“, съобщи кореспондентът ни в Сливен Стоян Радев. „Няма друг министър, който да е проверявал повече, с по-голям завишен контрол, отколкото аз. Всичко мога с цифри да го докажа“, каза Танева.

Още от категорията

Екстремен риск от пожари поне до 15 август

На 5 август в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур в памет на загиналите двама лесничеи в пожар край санданското село Петрово. След разрастването на пожарите в страната правителството нареди пекратяването на всички дейности..

публикувано на 05.08.21 в 09:11

Спад с 33-ма души на новозаразените спрямо предходното денонощие

429 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие при 462 в предходното. Положителни са 2% от взетите 20 868 проби, сочи Единният информационен портал при 2,77% в сряда сутрин. Най-много са новозаразените в София - 105. Следват..

публикувано на 05.08.21 в 08:47

Здравните власти съветват да се въздържаме от пътуване до Кипър, Гърция и Турция

Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция заради високите нива на заболяемост от коронавирус през последните две седмици в тези държави. Ведомството..

публикувано на 04.08.21 в 18:23