Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid-19 в България: Ден 210

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Докато не бъде преодоляна кризата с коронавируса, рискът за икономиката остава

Стремежът на правителството е в края на годината спадът на Брутния вътрешен продукт на страната да е около 7%, което би било успех за България. Това каза в интервю за "Дарик радио" министърът на икономиката Лъчезар Борисов. По думите му, през второто тримесечие спадът на годишна база заради епидемията от коронавирус е 8.5%.

Борисов подчерта, че докато не бъде преодоляна кризата с коронавируса, рискът за икономиката остава.

5% от направените през последните 24 часа PCR-теста са положителни

240 са регистрираните нови случаи на коронавирус у нас при направени 4 820 PCR-теста през последното денонощие, или положителни са 4,98 % от направените проби. 6 души с инфекцията са починали през последните 24 часа. Общо 887 пациенти с коронавирус са в болница, от които 50 - в интензивни отделения. Това сочат данните на Единния информационен портал.

Доказаните случаи на Covid-19 в България от началото на пандемията са общо 21 336, от които 5 559 са активни. 14 939 са преборили вируса, 152 от тях са регистрирани през изминалото денонощие.

Скоростно изкачване на Витоша в памет на Боян Петров по време на пандемия

В планината край София – Витоша, се проведе третото по ред скоростно изкачване към местността Копитото, в памет на големия български алпинист Боян Петров. Заради епидемията на коронавирус събитието не беше с масов старт, а в час, избран от всеки записан участник по негово желание.

Всичко по-важно за Covid-19 на български език можете да проследите и в специалната секция на БНР по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще откриете на още девет езика – в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съвет ще координира политиките за българите в чужбина

Създава се Съвет за координация на политиките за българите зад граница. Това ще е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет, реши на второ четене парламентът с промени в Закона за българите, живеещи извън България. Законопроектът..

публикувано на 24.04.24 в 13:10

В Европарламента се боят от руска намеса в българските избори на 9 юни

Евродепутати се опасяват от руска намеса в предстоящите избори на 9 юни. Това е записано в проекторезолюция на Европейската народна партия за руската намеса в предстоящите евроизбори и влиянието им върху ЕС. Резолюцията ще се гласувана в пленарна..

публикувано на 24.04.24 в 11:41
Снимка: Посолство на България в Турция

"Голата истина за група Жигули" в Одрин на Дните на европейското кино

В рамките на Дните на европейското кино 2024 г. на 10 май 2024 г. от 18.00 часа в кино Cinegold в Margi AVM в Одрин ще бъде прожектиран филмът "Голата истина за група Жигули" с режисьор Виктор Божинов. Това съобщават от Генералното ни..

публикувано на 24.04.24 в 08:05