Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арт-хепънинг „Толерантността като култура” с послание към столичани

Снимка: въпреки.com -архив

Докъде се разпростират границите на толерантните към нетолерантните? Отговор на този твърде актуален въпрос търси фондация „Въпреки“, чрез един нетрадиционен арт хепънинг. На 10 октомври по обед, в отсечката между улиците „Солунска” и „Денкоглу”, всички са добре дошли, за да участват в различни дискусии, да разгледат нови изложби и артистични проекти, да послушат музика и да се потопят в атмосферата на софийските улици.

А въпросът на дневен ред ще бъде „Толерантността като култура“. Защото толерантността включва в себе си културата на общуване, емпатията, интереса към различните, към хората, животните и природата – категорични са от фондация „Въпреки“. За целта организаторите са подготвили изпъстрен с музика, танци и добро настроение арт хепънинг в центъра на София. Софийската улица „Цар Самуил“ се утвърди като пространство за представяне на различни жанрове изкуства. Улицата е запазила духовния си облик във времето, изпъстрена с галерии, музеи и артистични пространства. 

Още от категорията

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято“

До 6 декември ще се проведе 28-о издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято 2020" , отложено през юни, заради пандемията от Covid-19.  В програмата, която ще премине изцяло онлайн заради противоепидемичната обстановка, ще..

публикувано на 25.11.20 в 05:25

Капана в Пловдив е част от европейското “Културно наследство в действие”

Капана в Пловдив е първият квартал на творческите индустрии в България . Той вече е част от европейската листа с градове “Културно наследство в действие”, разработили иновативни решения за опазване на културното си наследство. Селекцията се..

публикувано на 22.11.20 в 06:10
Кадър от

Онлайн фестивал предлага българско кино на сънародниците ни в чужбина

Българите зад граница могат да се насладят на 22 кино хита напълно безплатно в рамките на фестивала „БГ екран онлайн“ , който продължава до 6 декември в онлайн платформата „Нетера“. Организатор е Държавният културен институт към министъра на външните..

публикувано на 21.11.20 в 11:02