Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт-хепънинг „Толерантността като култура” с послание към столичани

Снимка: въпреки.com -архив

Докъде се разпростират границите на толерантните към нетолерантните? Отговор на този твърде актуален въпрос търси фондация „Въпреки“, чрез един нетрадиционен арт хепънинг. На 10 октомври по обед, в отсечката между улиците „Солунска” и „Денкоглу”, всички са добре дошли, за да участват в различни дискусии, да разгледат нови изложби и артистични проекти, да послушат музика и да се потопят в атмосферата на софийските улици.

А въпросът на дневен ред ще бъде „Толерантността като култура“. Защото толерантността включва в себе си културата на общуване, емпатията, интереса към различните, към хората, животните и природата – категорични са от фондация „Въпреки“. За целта организаторите са подготвили изпъстрен с музика, танци и добро настроение арт хепънинг в центъра на София. Софийската улица „Цар Самуил“ се утвърди като пространство за представяне на различни жанрове изкуства. Улицата е запазила духовния си облик във времето, изпъстрена с галерии, музеи и артистични пространства. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37