Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арт-хепънинг „Толерантността като култура” с послание към столичани

Снимка: въпреки.com -архив

Докъде се разпростират границите на толерантните към нетолерантните? Отговор на този твърде актуален въпрос търси фондация „Въпреки“, чрез един нетрадиционен арт хепънинг. На 10 октомври по обед, в отсечката между улиците „Солунска” и „Денкоглу”, всички са добре дошли, за да участват в различни дискусии, да разгледат нови изложби и артистични проекти, да послушат музика и да се потопят в атмосферата на софийските улици.

А въпросът на дневен ред ще бъде „Толерантността като култура“. Защото толерантността включва в себе си културата на общуване, емпатията, интереса към различните, към хората, животните и природата – категорични са от фондация „Въпреки“. За целта организаторите са подготвили изпъстрен с музика, танци и добро настроение арт хепънинг в центъра на София. Софийската улица „Цар Самуил“ се утвърди като пространство за представяне на различни жанрове изкуства. Улицата е запазила духовния си облик във времето, изпъстрена с галерии, музеи и артистични пространства. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

6Fest или Фестивалът за улични изкуства гостува и на Бургас

Цирк, театър, огнено изкуство, танци и младежки работилници – всички изкуства присъстват на 6Fest. Това е първото бургаско издание на Фестивала за улични изкуства, уточнява БТА. Фестът стартира още в петък, 11 октомври, с флашмоб „Заедно“ на..

публикувано на 12.10.24 в 08:10

Милиони са гледали в интернет рекламата на новия филм "Гунди – Легенда за любовта"

Официалният трейлър на филма "Гунди – Легенда за любовта" предизвика истинска сензация, превръщайки се в един от най-успешните в историята на българското кино.  До момента видеото е натрупало милиони гледания, което свидетелства за огромния..

публикувано на 11.10.24 в 13:42
Посланик Григор Порожанов (вдясно), директорът на БКИ - Берлин Борислав Петранов (вляво) и кметът на Елванген Михаел Дамбахер

Обсъдени са възможностите за засилване на културното сътрудничество с Елванген, Германия

Българският посланик Григор Порожанов и директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов проведоха среща с кмета на Елванген Михаел Дамбахер, с когото обсъдиха сътрудничеството в сферата на културния и исторически туризъм,..

публикувано на 10.10.24 в 16:29