Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севлиево отново се превръща в столица на тиквата с колоритен фест

Снимка: sevlievci.com

Всяка есен китният български град Севлиево е домакин на особено колоритен фестивал – Празникът на тиквата, който събира хиляди жители и гости в центъра на града. Тази година събитието е на 10 октомври и съвпада с традиционния есенен панаир.

Карвинг на открито /древно изкуство за придаване на разнообразен и привлекателен вид на храната/, кулинарна изложба, концерти, конкурс за най-голяма тиква са само част от забавленията, в които ще могат да се включат участниците и гостите на празника.

Общината организира много ателиета, тиквени изложби и дегустации на открито – на най-големия тиквеник.
В изложбата участват шеф готвачи на елитни заведения, фирми, колективи, които представят тиквени специалитети.“Тиквено парти” на площад „Свобода“ с участието на местни състави и гости ще подклажда тонуса на настроението. То ще бъде гарнирано с есенния аромат на традиционната кулинарна изложба, която определя най-добрите кулинарни творби за сезона.

Трескавата подготовка за XVI-тия тиквен фестивал в Севлиево започва още в петък, 9 октомври със забавно ателие, изложба “Тиквени цветни фантазии” и изложба под наслов „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40
Сестра Мери Грейс

За трудовия делник на сестра Мери Грейс, дошла от Танзания в България разказа БНР Шумен

Сестра Мери Грейс е една от 7-те монахини в Бенедиктинския манастир в село Царев брод, Североизточна България. Тя е на 27 години и е от Танзания. Другите шест сестри в манастира са от Германия, Корея, Филипините и България. Царев брод –..

публикувано на 06.10.24 в 09:15