Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севлиево отново се превръща в столица на тиквата с колоритен фест

Снимка: sevlievci.com

Всяка есен китният български град Севлиево е домакин на особено колоритен фестивал – Празникът на тиквата, който събира хиляди жители и гости в центъра на града. Тази година събитието е на 10 октомври и съвпада с традиционния есенен панаир.

Карвинг на открито /древно изкуство за придаване на разнообразен и привлекателен вид на храната/, кулинарна изложба, концерти, конкурс за най-голяма тиква са само част от забавленията, в които ще могат да се включат участниците и гостите на празника.

Общината организира много ателиета, тиквени изложби и дегустации на открито – на най-големия тиквеник.
В изложбата участват шеф готвачи на елитни заведения, фирми, колективи, които представят тиквени специалитети.“Тиквено парти” на площад „Свобода“ с участието на местни състави и гости ще подклажда тонуса на настроението. То ще бъде гарнирано с есенния аромат на традиционната кулинарна изложба, която определя най-добрите кулинарни творби за сезона.

Трескавата подготовка за XVI-тия тиквен фестивал в Севлиево започва още в петък, 9 октомври със забавно ателие, изложба “Тиквени цветни фантазии” и изложба под наслов „Тиква най-най“ и „Тиквени фантазии“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Поредната група българи се завърна от Ливан

Още една група български граждани се прибра в родината рано тази сутрин от Ливан. Това е станало със съдействието на външното министерство, посолството на България в Бейрут и канадските ни партньори, съобщиха от МВнР. Още български граждани се..

публикувано на 06.10.24 в 08:41

Пробег в центъра на София популяризира леката атлетика като масов спорт

Първият лекоатлетически пробег “Възраждане 5К” ще стартира днес от центъра на София, за да популяризира леката атлетика на открито като подходящ спорт не само за елитни бегачи, но и за граждани от всички възрасти и социални групи. На старта заедно с..

публикувано на 06.10.24 в 06:00

Облачна неделя с превалявания

В неделя ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има над западните райони. На много места ще превали дъжд. В Родопите и източните райони, където валежите ще бъдат и по-значителни, ще има гръмотевична дейност. Ще духа слаб..

публикувано на 05.10.24 в 18:30