Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

София си има трамвай със сто лица

Снимка: stolica.bg

От няколко дни столичани се заглеждат в едно любопитно транспортно средство – става дума за най-обикновен стар модел трамвай, движещ се по линия №11, но покрит с рисунките на … човешки лица. „Арт трамваят“ е изрисуван от уличния художник Алекси Иванов с идеята да провокира въображението на хората. Преобразяването на превозното средство продължило почти седмица. Графити артистът сам си е финансирал материалите.

"Нарекох го 100 лица, което е заиграване с думата столица.  Наистина нарисувах над сто лица върху трамвая – на хора с различен цвят на кожата, на музиканти, хора с увреждания, зъболекар, бояджии. Общо взето, всички, които олицетворяват обществото, в което живеем", заявява Алекси пред „Дневник“. Той признава, че не подписва творбите си, защото има разпознаваем стил. От три години Алекси живее в София и работи в магазин, за да изкарва прехраната си и да си купува бои, а трамваят със стоте лица, който радва малки и големи, е неговият първи по-сериозен проект.

Още от категорията

От 19 април Словакия премахва част от ограниченията заради Covid-19

Ако сте се ваксинирали или сте прекарали Covid-19, при влизане в Словакия вече няма да бъдете поставяни под карантина. Облекчението влиза в сила от 06:00 часа на 19 април 2021 г. и засяга гражданите, които в предходните 14 дена са посетили страна от..

публикувано на 17.04.21 в 16:16
Паметникът на хан Кубрат в Украйна

Протест в София заради поругаването на паметника на хан Кубрат в Украйна

Активисти на партия „Възраждане“ излязоха на протест пред сградата на външното ни министерство в София по повод посегателството над паметника на хан Кубрат в Мала Перешчепина, Украйна, на 5 април т.г.  Вчера от МВнР излязоха с позиция, в която се..

публикувано на 17.04.21 в 13:20
Катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, Видин

Възстановяват храмове с голяма културно-историческа стойност

Над 2 млн. евро за реставриране на храмове и църковни сгради от национално значение отпусна на последното си редовно заседание правителството. С около половината от одобрените средства ще бъде извършен основен ремонт на старата митрополия във Велико..

публикувано на 17.04.21 в 08:05