Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фламенко звездата Давид Перес открива “Варна 2020”

Снимка: davidperezbailaor.com

Испанската фламенко звезда Давид Перес днес ще открие извънредното есенно издание на Европейския музикален фестивал “Варна 2020” във Фестивалния и конгресен център на града. Аплодираният в Европа и Азия фламенко танцьор ще представи спектакъла на чувствата “Пунтал”. Постановката навлиза в дълбочината на испанския танц и неговите основи – китарата, текстовете на песните и изразителността на движенията.

Всяко представление на “Пунтал” е различно, вълшебно и единствено, защото нашето душевно състояние е част от замисъла на спектакъла. Фламенкото е живо и ние, артистите, предаваме на хората в залата нашите радости, тъги, страсти”, казва в специално интервю за българската публика танцьорът.

Освен познатия на нашата публика Давид Перес на сцената ще излязат китаристът Мигел Перес и певецът Хавиер Ривера.


Още от категорията

Фотоизложба с послание да помним, че сме живи

Memento Vivere (Помни, че си жив) е четвъртата изложба от програмата на фотографския фестивал “ФотоФабрика”, която се открива днес в Двореца на пл. “Княз Александър I”. В нея за първи път са събрани работите на петнайсет съвременни български и..

публикувано на 05.08.21 в 05:05

Художествената академия отваря ателиетата си за децата

От днес Националната художествена академия отваря вратите си за малки и по-големи художници, които в продължение на месец ще изучават тънкостите на изящните изкуства с помощта на студенти. През целия август децата ще посещават творчески ателиета по..

публикувано на 02.08.21 в 06:00

Български режисьорски тандем начело на журито на „Венециански дни“

Мина Милева и Весела Казакова ще оглавят журито на престижната програма „Венециански дни“ (Giornatte degli autori) на най-стария кинофестивал в света. Новината пристигна дни, след като филмът на българските режисьорки “ Жените наистина..

публикувано на 01.08.21 в 13:10