Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-нисък процент на случаи на коронавирус за последното денонощие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

83 са новите случаи на коронавирус в България, което е 6,97 % при направени 1191 PCR теста за последното денонощие. Това е доста по-нисък процент на фона на малко под 12% положителни PCR теста, докладвани в неделя, показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новозаразените в София – 50, следват Благоевград – с 6, и Монтана – с 5 нови случая.

През последното денонощие един човек с инфекцията е починал, а 29 са излекуваните. В болници са вече 1205 души, от тях 62 пациенти, или 5,15 %, са в интензивни отделения. Активните случаи на коронавирус в страната са 7 663.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12