Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Антиправителственият протест репетира „Велико народно въстание - 5“

Снимка: БГНЕС

В 99-тия ден на антиправителствените протести в България, преди насроченото за 16 октомври - „Велико народно въстание - 5“ оставката на премиера и главния прокурор поискаха и студенти. Те се събират на акция пред Ректората на Софийския университет.

Без напрежение премина 98-та вечер на недоволството в София. Шествие от Съдебната палата на инициативата „Провосъдие за всеки“ с искане за оставката на главния обвинител и съделна реформа се вля в антиправителствения митинг в центъра на столицата.

Протестиращи от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец за поредна вечер поискаха оставката на правителството и главния прокурор пред паметника „Майка България“ във Велико Търново. Те коментираха, че все повече се увеличават абсурдите в управлението на страната и затова акциите продължават, предаде БНР.

Още от категорията

От 18 януари Англия и Шотландия искат тест за Covid-19

Изискването за представяне на отрицателен резултат от тест за коронавирус за всички влизащи в Англия и Шотландия граждани, включително и от България, е отложено и влиза в сила от 04:00 ч. (GMT) на 18 януари 2021 г., съобщи българското външно..

публикувано на 15.01.21 в 15:46
Георги Комсалов, Борис Калайджиев и Ясен Недялков, основатели на споделената работилница

Първата споделена работилница в София разкрива възможности за творчески идеи

Добрата идея е безценна, особено когато човек се посвети на нея. Макар и с малки стъпки, тя ще стане реалност и ще послужи на други хора в обществото. Въплъщение на практична и много полезна идея е създаването на споделена работилница. По примера на..

публикувано на 15.01.21 в 15:43

България е заявила към 5 производители Covid ваксини за 6 млн. души

2,3 млн. души, или 36% от населението на България без децата до 16-годишна възраст, могат да бъдат ваксинирани през първите шест месеца на тази година, съобщава БГНЕС, като цитира пресцентъра на Министерството на здравеопазването...

публикувано на 15.01.21 в 13:10