Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско дарение за учениците в албанското село Пустец

Новият компютърен кабинет в Пустец

Нова библиотека, чисто нов и оборудван компютърен кабинет и обзавеждане на учителската стая получиха като дарение децата и техните преподаватели в албанското село Пустец, Община Преспа, където има голямо българско малцинство. Дарител е Фондация „Българска Памет“.

Благодарение на помощта, деца от девет села в Община Преспа, учещи в учебното заведение на село Пустец, ще могат да се възползват от съвременните технологии.

През месец юли т.г.  на преспанската община бяха осигурени пожарна кола, линейка и високопроходим автомобил за социален патронаж.

От фондацията информират, че ще продължат с инвестициите си в Албания, „както и навсякъде, където живеят българи, останали извън пределите на страната ни по независещи от тях причини“.

„Всички българи от диаспората ни трябва да усещат нашата любов и да се чувстват като пълноправна част от Родина ни“, казва председателят ѝ д-р Милен Врабевски.

Снимка: Фондация "Българска памет"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45