Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българско дарение за учениците в албанското село Пустец

Новият компютърен кабинет в Пустец

Нова библиотека, чисто нов и оборудван компютърен кабинет и обзавеждане на учителската стая получиха като дарение децата и техните преподаватели в албанското село Пустец, Община Преспа, където има голямо българско малцинство. Дарител е Фондация „Българска Памет“.

Благодарение на помощта, деца от девет села в Община Преспа, учещи в учебното заведение на село Пустец, ще могат да се възползват от съвременните технологии.

През месец юли т.г.  на преспанската община бяха осигурени пожарна кола, линейка и високопроходим автомобил за социален патронаж.

От фондацията информират, че ще продължат с инвестициите си в Албания, „както и навсякъде, където живеят българи, останали извън пределите на страната ни по независещи от тях причини“.

„Всички българи от диаспората ни трябва да усещат нашата любов и да се чувстват като пълноправна част от Родина ни“, казва председателят ѝ д-р Милен Врабевски.

Снимка: Фондация "Българска памет"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19