Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите срещу правителството не се отказват от активната си гражданска позиция

Снимка: БТА

Очаква се днес недоволните от управлението на Борисов да предприемат нови действия.

По време на поредния протест снощи, един от организаторите му, проф. Велислав Минеков поясни, че в момента се измислят нови варианти. Целта, според него, е не само Европа, а целият свят да разбере какво става в България.

Други протестиращи заявиха, че няма да се откажат от гражданската си позиция, дори ако трябва да протестират до редовните избори "Всеки един наш ден тук е един процент по-малко за Бойко", категорични са недоволните.

Поредната вечер на протеста премина спокойно и без инциденти. Към множеството на площад "Независимост" се присъединиха и част от живеещите в столичния квартал ,,Горубляне”.

Няколко часа по-рано, те бяха организирали друг протест, заради нерешени проблеми на квартала, в който живеят и блокираха входа на София към магистрала "Тракия".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Според израелския посланик "Хизбула" и хутите държат 4-ма български заложници

"Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с терора", заяви посланикът..

публикувано на 23.07.24 в 08:57