Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нарастват случаите на Covid-19 - положителни са 23% от PCR тестовете

Национален логистичен щаб се включва в борбата с вируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новите случаи на заразени с коронавирус в България у нас през последните 24 часа са 1024, което е 23,24% от направените PCR 4406 теста.

Най-много са положителните тестове в София - 292, Пловдив - 109, Бургас - 63, Благоевград - 60, и Варна - 56. Това показват данните на Единния информационен портал.

88 са пациентите в интензивни отделения с диагноза Covid-19, което е с 14 души повече в сравнение с данните от вчера.

210 са оздравели през последното денонощие, 22-ма са починали.

Общо от началото на пандемията са починали 1008 души с коронавирусна инфекция.

Национален логистичен щаб с 24 часов режим на работа ще координира работата на всички институции в битката с Covid-19, а страната ще бъде разделена на 6 основни района, обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след обиколка във всички болници в Благоевградско - районът, в който в последните дни сериозно нараснаха случаите на коронавирус. 

Здравният министър е констатирал по-сериозни проблеми с  дефицита на лекари и медицински специалисти в общинската болница в Гоце Делчев, информира кореспондентът на БНР Кети Тренчева.

Решението към момента е студентите по здравни грижи от Югозападния университет, както и лекарите-специализанти да бъдат наети на работа в лечебното заведение, а при недостиг на легла пациентите да се препращат към болницата в Разлог. 

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести, съобщи министър Костадин Ангелов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00