Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна есенно-зимният сезон на… морето

Снимка: архив

През изтеклата седмица Бургас посрещна първите 25 туристи от Украйна за комбинирана почивка през есенно-зимния период. По стар български обичай туристите бяха посрещнати с питка и мед, под звуците на автентични фолклорни инструменти.

Туристическата група прекара 2 дни в крайморския град, след което се отправи на шопинг в Истанбул. В края на октомври започва и друга програма, насочена към гости от Украйна. Тя  предвижда посещение на Бургас в комбинация с три дни спа туризъм в Хисаря.

По време на двете програми  се очаква над 400 гости да отседнат в Бургас. Програмата им включва посещение и на Поморие, придружено с  беседа за полезните свойства на лечебната кал и спа туризма в региона.

Пакетът на украинските туристи включва и задължителния PCR тест, като превенция срещу разпространението на Covid-19, съобщават от bgtourism.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31