Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
Евродепутатите Елена Йончева и Танер Кабилов вече не са част от групата "Обнови Европа" в Европейския парламент и стават независими. Това обяви при откриването на първата сесия на Европарламента в Страсбург за тази година председателят на институцията..
Във вторник , 21 януари, в сутрешните часове на места в котловините и равнините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 5 и 0°, в София ще е около минус 3°. През деня облачността над страната ще е..
На официална церемония на 21 януари ще бъде връчен първият сребърен клоун на триото Тициано, Мари и Натали Балкански за техния номер с ролкови кънки на 12-ото издание на New Generation, част от 47-ия престижен Световен цирков фестивал в Монте Карло,..
На 25 януари тази година Българското националното радио ще отбележи своя 90-годишен юбилей. Празникът на Старата къща ще бъде съпроводен от различни..
Докато зимата сковава природата, скрити в убежищата си, защитени от студа и заплахите навън, костенурките спят зимния си сън. Но какво се случва с тях..
Новият министър на външните работи на България Георг Георгиев проведе първи телефонен разговор с Върховния представител по въпросите на външните работи и..