Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Клип разказва за единствената българска гора от секвои

Снимка: youtube.com

Единствената в България гора от секвои се намира близо до с. Богослов, разказва поредният клип от инициативата на Министерството на туризма за популяризиране на малко познати места в страната. 

Първите дървета са посадени през 1890 година, а семената са донесени от моряк от родината на секвоите в Калифорния. По-късно лесничеи засаждат още 100 секвои и така се образува днешната гора, 
разказват от министерството на интернет страницата си.Българските секвои са високи 30 метра, а стволът на на-голямата е 9 метра. Този вид са най-големият жив организъм.
 Видеото е част от проекта на Министерството на туризма, осъществен в партньорството с представители на Асоциацията на екскурзоводите. 

Снимки: youtube.com, архив

Още от категорията

Българските ски курорти са безопасни и няма да затварят

Българските ски курорти Боровец, Банско и Пампорово са безопасни, след като са направили сериозни инвестиции, за да спазват противоепидемичните мерки и да гарантират сигурност за своите гости. Така от Министерството на туризма отговориха на призивите..

публикувано на 26.11.20 в 19:08

Карловските минерални бани – здравословна почивка в Средна гора

Луксозен спа хотел в курортното градче Баня, известно повече като Карловски минерални бани, е сред финалистите за Балканските Оскари 2020. Тази година престижните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2020 ще бъдат връчени на 4 декември на..

публикувано на 26.11.20 в 12:00

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград.  Работи се на високо дипломатическо ниво, да не..

публикувано на 22.11.20 в 16:03