Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клип разказва за единствената българска гора от секвои

Снимка: youtube.com

Единствената в България гора от секвои се намира близо до с. Богослов, разказва поредният клип от инициативата на Министерството на туризма за популяризиране на малко познати места в страната. 

Първите дървета са посадени през 1890 година, а семената са донесени от моряк от родината на секвоите в Калифорния. По-късно лесничеи засаждат още 100 секвои и така се образува днешната гора, 
разказват от министерството на интернет страницата си.



Българските секвои са високи 30 метра, а стволът на на-голямата е 9 метра. Този вид са най-големият жив организъм.
 Видеото е част от проекта на Министерството на туризма, осъществен в партньорството с представители на Асоциацията на екскурзоводите. 

Снимки: youtube.com, архив


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40