Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България е инициатор на международна конференция по сигурността

Снимка: архив

На 27 октомври започва Международна конференция „Да подготвим НАТО и съюзниците за бъдещите предизвикателства“, предаде БТА. Сред организаторите ѝ са Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Софийският форум за сигурност, департаментът по Публична дипломация на НАТО и др., с подкрепата на Министерството на отбраната и Фондация „Конрад Аденауер“. Форумът, който се провежда онлайн, ще засегне темите за сигурността и новите технологии, които могат да подобрят способностите на НАТО.

В дискусиите ще участват председателят на Комисията по отбрана на НС Константин Попов, зам.министърът на външните работи Петко Дойков, представители на български и международни организации. От Брюксел ще се включи зам.генералният секретар на НАТО Мирча Джоана. 


Още от категорията

Поставиха за първи път сателитен предавател на къдроглав пеликан

В края на февруари екип на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) успешно постави за първи път сателитен предавател на къдроглав пеликан в района на Атанасовско езеро край Бургас. Предавателят тежи 33 грама и е поставен на участък от крилото..

публикувано на 06.03.21 в 11:05

Положителните проби за Covid-19 доближават 18%

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 3004, при направени 16 876 теста.  Положителни са близо 18 от пробите, показва справка в Единния информационен портал за коноравируса. В болница са общо 5463 души, 437 от тях - в интензивни отделения...

обновено на 06.03.21 в 10:17

Българин откри нова екзопланета

Българин откри нова близка екзопланета. Скалистата Gliese 486b е само на 26 светлинни години от Земята и е подходяща за анализ . Откритието е публикувано в престижното сп. Science, а водещ автор е д-р Трифон Трифонов - астроном от Института по..

публикувано на 05.03.21 в 12:17