Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Проектобюджетът за 2021 г. е съобразен с условията на пандемия

Снимка: БТА

В тежки времена, когато се натрупва пандемична, социална и икономическа криза, единствено държавата може да помогне, подчерта вицепремиерът Томислав Дончев на брифинг пред журналисти, предаде БТА. 

Пред медиите, Дончев, заедно със социалния министър Деница Сачева, министъра на образованието Красимир Вълчев, както и с представители от министерствата на финансите, на здравеопазването и на земеделието представиха акцентите на проектобюджета на държавата за 2021 г. 

По думите на вицепремиера държавата прави всичко възможно мерките да са бързи, фокусирани или да стигат до всеки. Дончев цитира данни, според които дори след тегления заем, съотношението дълг - БВП е 23,5 процента. Така, България продължава да бъде с най-нисък дълг сред държавите членки на ЕС.

Още от категорията

Даниел Гар

Даниел Гар – новият почетен консул на България в Германия

Макар почетните консули да не са част от щатната дипломатическа администрация, представляваща интересите на една държава на територията на друга, ролята им в полето на международните отношения не е никак маловажна. Според Закона за дипломатическата..

публикувано на 25.11.20 в 14:08
Крум Зарков

Парламентът спря проекта за промени в Конституцията

Проектът на управляващите за свикване на Велико народно събрание и поправки в Конституцията не събра нужното мнозинство от 2/3 или 160 от депутатските гласове, предаде БТА. Проектът бе подкрепен от 111 депутати от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и част от..

публикувано на 25.11.20 в 13:26

Годишно над 1 000 000 български жени са обект на насилие

На 25 ноември целият свят отбелязва Международния ден за премахване на насилието над жени. Датата е определена от Генералната асамблея на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. Тогава Световната организация подканва правителствата,..

публикувано на 25.11.20 в 13:17