Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Министерството на туризма популяризира дебрите на Западна Стара планина

Снимка: tourism.government.bg

В поредния си клип от инициативата за популяризиране на малко познати места у нас, Министерството на туризма представя природата на Западна Стара планина.

Само на 160 км от София за любителите на природата районът предлага 5 екопътеки, като една от тях води до първенеца в този дял на Балкана – връх Миджур. Тук могат да се видят причудливите скални масиви, приличащи на застинали морски вълни наречени „глами“. Те представляват и наистина някога са били дъно на море.

Клипът е част от проекта на Министерството на туризма в партньорството с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. В заснетите от екскурзоводите клипове се представят любопитни факти за места и забележителности, непознати за повечето български и чуждестранни туристи.Още от категорията

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград.  Работи се на високо дипломатическо ниво, да не..

публикувано на 22.11.20 в 16:03

Спад сред планиращите зимен туризъм в началото на сезона

Ограниченията заради коронавируса пречат на ранното планиране за зимния сезон.  Едва 600 000 пълнолетни българи или 11,5% се готвят да ползват някакъв тип туристическа услуга в България през зимния сезон. По същото време на 2019 г. те са били 4 пъти..

публикувано на 19.11.20 в 14:30

„Туризъм експо“ търси начини за оцеляване на бранша

В черноморския град Варна се провежда изложението "Туризъм експо", целта на което е да се намерят нови модели за справяне с кризата в туристическия бранш, породена от пандемията. Туроператори и хотелиери обсъждат варианти за по-ниски ценови пакети..

публикувано на 19.11.20 в 09:32