Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР запазва директора си

Андон Балтаков в СЕМ

На Общо събрание днес, в БНР, генералният директор на медията Андон Балтаков обяви, че ще оттегли оставката си, депозирана в Съвета за електронни медии. На 21 октомври т.г. Балтаков заяви, че подава оставка заради липсата на управленска воля за промяна в нормативната уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено радио.


Ден преди на напусне окончателно медията, Балтаков свика общо събрание, на което отчете деветте месеца от своя мандат и аргументира решението си да подаде оставка. В хода на последвалата дискусия обаче, генералният директор заяви, че колегите в БНР са го мотивирали с подкрепата си и той ще оттегли оставката си. Заедно ще продължат битката за превръщането на БНР в обществено радио.

Още от категорията

Симона Борисова с посланичката на Куба в България г-жа Каридад Ямира Куето Милиан

Симона Борисова от Етрополе – една от 24-те „посланички за един ден“

„Ако бяхте посланик за един ден, кои три сектора в България бихте подпомогнали след пандемията от Covid-19?“  – това беше въпросът, върху който трябваше да разсъждават момичетата, които искат да вземат участие в инициативата „Посланик за един..

публикувано на 05.03.21 в 11:35

Новозаразените с коронавирус са 18% от 12 167 теста

2198 са новозаразените с коронавирус в страната. Положителни са 18% от направените 12 167 теста, сочи Единният информационен портал.  Най-много са новите случаи в София-град – 607. Следват Пловдив със 183 и Варна със 142. Общият брой на заразените от..

публикувано на 05.03.21 в 08:41

Враца е на път да се превърне в бялата лястовица на Северозапада

В българските представи Северозападна България често се свързва с разруха и бедност, заради което иронично я наричат "Северозападнала". След краха на социализма и упадъка в селското стопанство, мнозина бяха принудени да напуснат региона в търсене..

публикувано на 04.03.21 в 13:01