Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР запазва директора си

Андон Балтаков в СЕМ

На Общо събрание днес, в БНР, генералният директор на медията Андон Балтаков обяви, че ще оттегли оставката си, депозирана в Съвета за електронни медии. На 21 октомври т.г. Балтаков заяви, че подава оставка заради липсата на управленска воля за промяна в нормативната уредба, която да гарантира независимо и напълно свободно от политически вмешателства обществено радио.


Ден преди на напусне окончателно медията, Балтаков свика общо събрание, на което отчете деветте месеца от своя мандат и аргументира решението си да подаде оставка. В хода на последвалата дискусия обаче, генералният директор заяви, че колегите в БНР са го мотивирали с подкрепата си и той ще оттегли оставката си. Заедно ще продължат битката за превръщането на БНР в обществено радио.

Още от категорията

Учени от БАН разработват обещаваща алтернатива за устойчиво използване на енергия

Нарастващият брой на населението в глобален мащаб и бързото индустриално развитие са сред основните фактори за динамичните изменения в климата. От своя страна високото съдържание на въглероден диоксид във въздуха предизвиква засилване на парниковия..

публикувано на 24.07.21 в 10:25

Във Варна се провежда национално състезание с дронове

През последните години общността на състезателните дронове в България се увеличава с бързи темпове. В това е убеден Антон Пулийски, председател на Обединено дрон общество в България. А в правотата на думите му ще може да се уверим и всички ние тази..

публикувано на 24.07.21 в 09:05

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Франция , Великобритания, Испания, Португалия, Нидерландия, Гърция и Кипър въвеждат нови правила за неваксинираните. От полунощ на 18.07 пристигащите от Великобритания, Испания, Португалия, Нидерландия, Гърция и Кипър, които не са..

публикувано на 24.07.21 в 02:05