Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

За многото лица на музиката разказва нов фестивал

Снимка: borischristoff.com

С концерт и изложба на китариста и художника Венцислав Диков „Звук и цвят, музика и образ“, беше открит фестивалът „Музиката с много лица“ в Музея „Борис Христов“, на ул. "Цар Самуил" № 43 в София.

До 23 ноември фестивалът ще събере творци от различни поколения и с различно артистично амплоа, обединени в 13 събития, казват от музея.

Вдъхновението на фестивала се крие в убеждението на великия Борис Христов, че „изкуствата не плават сами“, че всяко от тях умножава силата си, когато е част от цялото „ято от изкуства“.

Идеен трамплин на фестивала е и педагогическата всеотдайност на Борис Христов в неговия стремеж да предава знанията си на младите таланти и да ги подкрепя.

Противоепидемичните мерки и ограниченият брой места налагат достъпът до фестивалните събития да е с предварителна заявка.

Подробно по темата, вижте и чуйте ТУК

Още от категорията

Недялко Недялков: Чрез кавала се свързвам и със себе си, и с вселената

Отдавна напуснал профила на традиционния кавалджия, Недялко Недялков е отворил изпълнителското си майсторство до невероятно стилово и жанрово разнообразие – от старинни народни свирни, през музиката на Ренесанса, Барока и Класиката, чак до джаза и..

публикувано на 23.11.20 в 11:35
Диригентът Найден Тодоров

Найден Тодоров дирижира Истанбулския филхармоничен оркестър

Директорът на Софийската филхармония Найден Тодоров ще води Истанбулския филхармоничен оркестър "Борусан" в концерт, който може да се проследи oнлайн на сайта на оркестъра  на 19 ноември, информира БТА. Солист е виртуозната цигуларка Мидори...

публикувано на 19.11.20 в 10:35

Новият албум на Bluba Lu – една импровизация в безкрая

Електронен, съвременен звук, съчетан в оригинални инструментални композиции – това е Bluba Lu или творческият тандем Константин Кацарски и Димитър Паскалев. Търсещи вдъхновение в модерните технически иновации и в ъндърграунда, те създават музика без..

публикувано на 19.11.20 в 10:10