Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За многото лица на музиката разказва нов фестивал

Снимка: borischristoff.com

С концерт и изложба на китариста и художника Венцислав Диков „Звук и цвят, музика и образ“, беше открит фестивалът „Музиката с много лица“ в Музея „Борис Христов“, на ул. "Цар Самуил" № 43 в София.

До 23 ноември фестивалът ще събере творци от различни поколения и с различно артистично амплоа, обединени в 13 събития, казват от музея.

Вдъхновението на фестивала се крие в убеждението на великия Борис Христов, че „изкуствата не плават сами“, че всяко от тях умножава силата си, когато е част от цялото „ято от изкуства“.

Идеен трамплин на фестивала е и педагогическата всеотдайност на Борис Христов в неговия стремеж да предава знанията си на младите таланти и да ги подкрепя.

Противоепидемичните мерки и ограниченият брой места налагат достъпът до фестивалните събития да е с предварителна заявка.

Подробно по темата, вижте и чуйте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Имам всичко"

Ева Бел и Емин, които са сценични партньори и пеят заедно по участия, наскоро записаха съвместната си песен "Имам всичко". Познаваме Емин Ал-Джунейд от участието му в Националния конкурс за забавна песен "Бургас и морето", когато преди две..

публикувано на 30.08.24 в 10:15
Ед Шийрън

Ед Шийрън ще пее за първи път пред българска публика

Британската поп звезда Ед Шийрън ще изнесе концерт в София на Националния стадион "Васил Левски" на 31 август като част от турнето си "+ - = ÷ x". Специален гост на турнето ще бъде Calum Scott. Родната ни звезда Михаела Филева е официалният..

публикувано на 29.08.24 в 17:35

"О-ооо!"

Вече четири десетилетия група Атлас не престава да ни поднася своята музика. Най-новата им песен с минималистичното заглавие "О-ооо!" е динамична, с характерно ню-уейв звучене, запомнящи се мелодична линия и риф. Песента е втори сингъл от..

публикувано на 28.08.24 в 10:15