Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 микробуса на МВР в помощ на бедстващата спешна помощ

Снимка: Георги Корнейков, БНР

25 микробуса на МВР, оборудвани с шофьор и човек, обучен на първа долекарска помощ, са предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ, съобщи пред БНР здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той добави, че в системата на спешната помощ ще бъдат включени и всички частни линейки.

"Легла за пациенти с коронавирус има достатъчно в София и в страната", увери министърът. Проф. Костадин Ангелов каза още, че със спирането на плановите операции не се прекъсва лечението на хората, а се “приоритизира”.

Стана ясно и че в Народното събрание е внесена “знакова промяна”, предвиждаща лечебни заведения, отказващи да лекуват пациенти с Covid-19, да не бъдат финансирани от здравната каса. Министърът се закани от утре да тръгне по всички болници – частни и държавни, в които няма желание за разкриването на подобни легла, и обеща “последствия”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20