Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 микробуса на МВР в помощ на бедстващата спешна помощ

Снимка: Георги Корнейков, БНР

25 микробуса на МВР, оборудвани с шофьор и човек, обучен на първа долекарска помощ, са предоставени на Центъра за спешна медицинска помощ, съобщи пред БНР здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той добави, че в системата на спешната помощ ще бъдат включени и всички частни линейки.

"Легла за пациенти с коронавирус има достатъчно в София и в страната", увери министърът. Проф. Костадин Ангелов каза още, че със спирането на плановите операции не се прекъсва лечението на хората, а се “приоритизира”.

Стана ясно и че в Народното събрание е внесена “знакова промяна”, предвиждаща лечебни заведения, отказващи да лекуват пациенти с Covid-19, да не бъдат финансирани от здравната каса. Министърът се закани от утре да тръгне по всички болници – частни и държавни, в които няма желание за разкриването на подобни легла, и обеща “последствия”.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00