Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължава се срокът на документите за самоличност

Срокът на валидност на личните карти и паспорти, изтичащ в периода от 13.03.2020 г. до 31.01.2021 г., се удължава с шест месеца, реши парламентът с приети на второ четене промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, предаде БТА. Досега този текст в закона се отнасяше само за лични карти, изтичащи до 31.10.2020 г. 

За срока на удължаването личните карти и паспорти са валидни документи за самоличност в България, а в чужбина – в условията на реципрочност. По искане на лицето документи за самоличност могат да се издават и преди изтичането на удължения срок. 

Срокът на валидност на шофьорските книжки, който изтича в периода от 13.03.2020 г. до 31.12.2020 г., се удължава със 7 месеца от датата на изтичане на срока на свидетелството за управление на МПС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Площаков

Адв. Димитър Площаков: Данните за чистотата на въздуха не отразяват обективното състояние

Пунктовете, на които се поставят станциите за измерване на качеството на атмосферния въздух, са далече от местата с висока концентрация на фини прахови частици. До този извод достига адв. Димитър Площаков след задълбочено проучване върху контрола..

публикувано на 13.10.24 в 11:58
Дъбът в центъра на селото, който е на над 550 години

Жителите на село Величка се гордеят със своите два дъба столетници

Няма жител на село Величка (Североизточна България), който да не знае за двата вековни дъба, превърнали се в част от природното наследство на населеното им място. Дърветата са от вида Quercus spp. През 1990 г. те са оградени и са им поставени табели,..

публикувано на 13.10.24 в 10:05

Глиган албинос постави началото на ловния сезон в Родопите

Край село Любча в родопската община Доспат е бил отстрелян уникален екземпляр – глиган албинос. Невероятният улов се случил още в първия ден от новия ловен сезон, съобщиха от местната ловна дружинка. Става дума за тригодишен мъжки екземпляр, който е..

публикувано на 13.10.24 в 09:10