Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Правителството одобри нови средства за справяне с пандемията

Над 50 % от българите одобряват действията на правителството за справяне с пандемията

Снимка: facebook.com/boyko.borissov.7

Изправяме целия потенциал на здравната система срещу коронавируса. Осигурихме още 41,4 млн. евро за изпълнение на допълнителни мерки срещу Covid-19. Вече има единен медицински протокол на действие. Включихме и личните лекари. Но най-важното е хората да продължат да се пазят, призова премиерът Бойко Борисов. 

Пари има, осигурени са! Работете с пълна мощност, каза Борисов на правителственото онлайн заседание, предаде БГНЕС. Премиерът изиска от здравния министър да се осигури и възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, но и в страната, от преболедувалите Covid-19, защото това е начин да се помогне на новозаболели. 

53,6% одобряват действията на правителството срещу пандемията

Над половината от пълнолетните българи заявяват, че спазват стриктно общоприетите мерки срещу коронавируса. Съобразяване с тях са декларирали още 37%, сочи национално проучванена агенция „СОВА ХАРИС“ от ноември, цитирано от в. "Труд". 11% от анкетираните признават, че не спазват предписанията или не могат да преценят. Всеки 10-ти се обявава против ограниченията. За по-строги мерки се застъпват малко над 1/3 от анкетираните, докато 2/3 смятат, че нови мерки не са необходими.
От изследването става ясно също, че спестяванията на повече от половината запитани се топят в кризата, а за 40% положението може да се влоши до степен да не могат да се издържат. 40% не одобряват действията на правителството по отношение кризата с Covid-19, докато над 53% ги одобряват. 

Още от категорията

Слънчево начало на новата седмица

През нощта ще е ясно, а утре - слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обед над западните райони на България. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще са между 31 и 36 градуса . По Черноморието ще..

публикувано на 25.07.21 в 18:35

Нидерландия попада в "червената зона", но туристите влизат с PCR

От 26 юли със заповед на министъра на здравеопазването България се затваря за чужденци, пристигащи от още четири държави - Нидерландия, Малта, Андора и Грузия . Пристигащите от тези страни българи, постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства..

публикувано на 25.07.21 в 12:43
Райна Кабаиванска и Александра Михайлова

Българка спечели място в Академията на оперния театър „Ла Скала“ в Милано

Да тръгнеш по стъпките на своя учител – това прави сопраното Александра Михайлова с последния си успех в конкурса за млади оперни певци на „Ла Скала“ – Милано. Ученичката на голямата оперна прима Райна Кабаиванска успя да премине трите кръга на..

публикувано на 25.07.21 в 09:05