Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри нови средства за справяне с пандемията

Над 50 % от българите одобряват действията на правителството за справяне с пандемията

Снимка: facebook.com/boyko.borissov.7

Изправяме целия потенциал на здравната система срещу коронавируса. Осигурихме още 41,4 млн. евро за изпълнение на допълнителни мерки срещу Covid-19. Вече има единен медицински протокол на действие. Включихме и личните лекари. Но най-важното е хората да продължат да се пазят, призова премиерът Бойко Борисов. 

Пари има, осигурени са! Работете с пълна мощност, каза Борисов на правителственото онлайн заседание, предаде БГНЕС. Премиерът изиска от здравния министър да се осигури и възможност за даряване на кръвна плазма не само в София, но и в страната, от преболедувалите Covid-19, защото това е начин да се помогне на новозаболели. 

53,6% одобряват действията на правителството срещу пандемията

Над половината от пълнолетните българи заявяват, че спазват стриктно общоприетите мерки срещу коронавируса. Съобразяване с тях са декларирали още 37%, сочи национално проучванена агенция „СОВА ХАРИС“ от ноември, цитирано от в. "Труд". 11% от анкетираните признават, че не спазват предписанията или не могат да преценят. Всеки 10-ти се обявава против ограниченията. За по-строги мерки се застъпват малко над 1/3 от анкетираните, докато 2/3 смятат, че нови мерки не са необходими.
От изследването става ясно също, че спестяванията на повече от половината запитани се топят в кризата, а за 40% положението може да се влоши до степен да не могат да се издържат. 40% не одобряват действията на правителството по отношение кризата с Covid-19, докато над 53% ги одобряват. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за значими валежи за 6 области на Източна България

В четвъртък , 18 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Ще е облачно. Валежи сутринта ще има предимно в Източна България. Остава ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен, студен северозападен вятър...

публикувано на 17.04.24 в 21:00

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00
Калоян Гешев

Български седмокласник е трикратен шампион по скоростно смятане

Седмокласникът Калоян Гешев от столичното 125 СУ “Боян Пенев” стана трикратен шампион по скоростно смятане. Той спечели първо място на Олимпиадата по умствени изчисления, която се проведе онлайн. Калоян сърба 243 точки и така успя да отстрани..

публикувано на 17.04.24 в 17:43