Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си създателят на Международния джаз фестивал в Банско

Снимка: архив

Създателят на Международния джаз фестивал в Банско д-р Емил Илиев е напуснал този свят на 73-годишна възраст, покосен от коронавируса. За това съобщиха за БНР от фестивала. Със своите 23 издания фестивалът се бе утвърдил не само като най-големия летен музикален форум в България, но и едно от значимите международни културни събития на Балканите.

Сред гостите на джаз фестивала в Банско са били Скот Хамилтън, Мънго Джери блус бенд, братът на Нат Кинг Кол – Фреди, Игор Бутман, Милчо Левиев и много други големи музиканти.

Д-р Емил Илиев е завършил медицина, с придобита специалност по кожни и венерически болести и акупунктура. Той бе основател и председател на Българското дружество по традиционна китайска медицина от 1982 г., както и член на борда на директорите на Световната организация по акупунктура.

Поклон пред паметта му.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03