Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отиде си видният музикант и фолклорист проф. Стефан Чапкънов

Снимка: архив

Бургас и България загубиха още едно голямо име - проф. д-р Стефан Чапкънов. Един от най- известните фолклористи и музиканти почина на 82 години. Тъжната вест съобщиха за БНР-Бургас негови близки. 

Композиторът е познат като диригент, педагог, основател и двигател на бургаския фолклорен ансамбъл „Странджа”.

В памет на проф. Чапкънов, припомняме негово интервю от колекцията на Радио България. В него професорът казва: "Народната музика не само лекува чрез своите вибрации, тя чисти човека духовно и физически”... 

Поклон пред светлата му памет!


Още от категорията

Поп легендата Лили Иванова с коледен подарък за феновете си

По случай предстоящите празници примата на българската популярна музика Лили Иванова пуска на музикалния пазар специално коледно издание DVD+2 CD, информира  официалната фейсбук страница на легендата.  Това е колекция от видеозапис и двоен аудио..

публикувано на 04.12.20 в 16:05

Петиция призовава: „Спасете оперните певци на България“

Преди дни целият оперен свят беше потресен от смъртта на големия тенор Камен Чанев, който си отиде в разцвета на силите си. „Това беше последната капка. Това е загуба не само за България, това е загуба за оперното изкуство. Решихме, че е добре да..

публикувано на 02.12.20 в 11:12

Проф. Стефан Попов за живота, учениците си и радостта от музиката

Блестящ изпълнител, обичан и всеотдаен учител, проф. Стефан Попов е сред най-известните имена в света на класическата музика. През последните четири десетилетия преподава в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, а преди това (до 1977 г.) – в..

публикувано на 01.12.20 в 11:19