Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалните партньори спорят за минималната заплата през 2021 г.

Снимка: Ани Петрова

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе онлайн заседание на 19 ноември 2020 г., четвъртък, от 11.00 ч. за обсъждане проект на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на минималната работна заплата за страната, съобщи правителствения пресцентър. На срещата участие се очаква да вземат представители на държавната власт, работодателските организации и синдикатите.

Част от работодателите искат замразяване на минималната заплата с аргумента, че БВП през 2020 г. спада заради кризата. Според правителството вдигането на минималната заплата от 312 на 332 евро е антикризисна мярка, която ще увеличи потреблението и постъпленията в бюджета
.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 август 2024 г.

С темите в "България днес" правим опит да вървим срещу клишетата и вечното мрънкане, че нищо хубаво не се случва по нашите географски ширини – ще разберем защо Монтана разбива мита за бедния Български Северозапад, пагубно ли е за рибарите..

публикувано на 07.08.24 в 19:00

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия, става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17

Рекордните над 38 000 хектара са изпепелени в страната от летните пожари

България е най-силно засегнатата от горски пожари страна в ЕС от началото на 2024 г., след Кипър. Това обяви във фейсбук представителството на Еврокомисията в София. Данните са от Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS)...

публикувано на 07.08.24 в 14:44