Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Български пощи приемат писма до Дядо Коледа

Снимка: архив

За 25-та година "Български пощи" организира конкурс "Най-красиво писмо до Дядо Коледа". За да е валидна кореспонденцията, плика трябва да е с марка, а като получател се пише "За Дядо Коледа". Крайният срок на конкурса е 12 декември.

С организирането на детски конкурс "Български пощи" искат да научат децата да водят кореспонденция и правилно да адресират писмата. В конкурса могат да участват всички детски писма със стихове и рисунки.

"Трябва в някой да се вярва и в нещо да се вярва. Има и писма, които са от така наречените пораснали деца. На нас ни пишат и възрастни хора, които се молят предимно за здраве, за партньор в живота", каза пред програма „Хоризонт“ на БНР Милена Тошева от "Български пощи".

Още от категорията

Предупредителен жълт код за ниски температури

За 19 януари Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен – жълт код, за студено време в цялата страна. С иноптиците прогнозират сутрешни температури между минус 12 и минус 9 градуса. Това е трети пореден ден..

публикувано на 19.01.21 в 06:10

Представят сертификата за ваксинация срещу Covid-19

Днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще представи сертификата за ваксинация срещу Covid-19. Сертификатът се издава след поставянето на гражданите на втора доза ваксина срещу коронавируса. Вчера министърът посочи, че..

публикувано на 19.01.21 в 05:05

2,8% от здравните разходи в България отиват за профилактика

През 2018 година средно в ЕС държавните и частните разходи за профилактика са 2,8% от общите разноски за здраве. В България показателят е колкото средното за ЕС равнище – 2,8%, предаде БТА. Най-висок този дял е в Италия – 4,4%.  Съотнесени към броя..

публикувано на 18.01.21 в 16:48