Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Снимка: tourism.government.bg

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград. 

Работи се на високо дипломатическо ниво, да не се затворят границите между балканските страни, които са основни пазари за зимния сезон, предаде БТА.

Запазването на високите стандарти за хигиена и безопасност е водещо за реализиране на зимен сезон 2020/2021. 

България трябва да запази зеления печат издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм. Той гарантира, че е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки, е подчертала Николова.

Още от категорията

Предстои откриване на директни полети между България и Саудитска Арабия

Финализирана е работата по споразумение за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия . В скоро време то ще бъде подписано от министрите на транспорта на двете страни. Това стана ясно по време на работното посещение на вицепремиера Марияна..

публикувано на 27.01.21 в 10:59

Българите избират СПА туризма в условия на коронавирус

Пандемията предизвика драматичен отлив на чуждестранните туристи в България. Същото обаче не може да се каже за вътрешния туризъм. Въпреки ограниченията покрай разпространението на коронавируса в страната, българите не се отказват да пътуват. Доказват..

публикувано на 27.01.21 в 10:24

Варшава, Лондон и Прага са топ дестинациите от летище Бургас

88 авиокомпании са отвели пътниците от летище Бургас до 177 дестинации през 2020 г. Това са посочили от аерогарата за Bgtourism.bg. Варшава, Лондон и Прага са били трите най-желани международни дестинации, съответно с 45 901,  45 558 и..

публикувано на 25.01.21 в 10:25