Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Снимка: tourism.government.bg

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград. 

Работи се на високо дипломатическо ниво, да не се затворят границите между балканските страни, които са основни пазари за зимния сезон, предаде БТА.

Запазването на високите стандарти за хигиена и безопасност е водещо за реализиране на зимен сезон 2020/2021. 

България трябва да запази зеления печат издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм. Той гарантира, че е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки, е подчертала Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон..

публикувано на 08.06.24 в 10:30

Зелник, скроб, пълнозърнести пици и боза – кюстендилските села като атрактивни гастро дестинации

Селският туризъм върви ръка за ръка с опознаване на кулинарията на дадено място. А районът на Кюстендил е златна мина в това отношение. Затова гастро туровете в тази част на България набират все по-широка популярност. Туристите посещават малки ферми..

публикувано на 07.06.24 в 08:25

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05