Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Снимка: tourism.government.bg

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград. 

Работи се на високо дипломатическо ниво, да не се затворят границите между балканските страни, които са основни пазари за зимния сезон, предаде БТА.

Запазването на високите стандарти за хигиена и безопасност е водещо за реализиране на зимен сезон 2020/2021. 

България трябва да запази зеления печат издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм. Той гарантира, че е безопасна дестинация и спазва стриктно противоепидемичните мерки, е подчертала Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ТОП 7 на най-красивите и загадъчни пещери в България

България е осеяна с над 5 хиляди пещери, коя от коя по-тайнствени и недостъпни, всяка със своята история, завладяваща красота и загадки. Част от тези истински подземни съкровищници са благоустроени и посрещат туристи. Ето някои от..

публикувано на 17.07.24 в 09:35

Археологически открития край Ловеч недвусмислено разкриват корените на европейската цивилизация по българските земи

Недалеч от Ловеч, между селата Дойренци и Дренов, при изграждането на бъдещото трасе на автомагистрала "Хемус" е разкрито ямно светилище на седем хиляди години, оградено с обреден ров. Проучването му започва преди две години със сондажи и след..

публикувано на 16.07.24 в 13:20

София отчита нов ръст на чуждите туристи от началото на годината

Пристигналите туристи в София бележат ръст от 12%, спрямо същия период през 2023 г., съобщиха от Министерството на туризма. От Столичната община информираха, че регистрираните нощувки за полугодието са малко над 1,3 млн., което е с 10% увеличение спрямо..

публикувано на 16.07.24 в 12:54