Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 100 студенти са готови да станат доброволци в Covid отделения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На фона на недостига на медицински персонал в редица градове в страната в условията на пандемията студенти по медицина искат да влязат като доброволци в Covid отделенията в болниците. Само за седмица са подадени 120 кандидатури. За това съобщиха за БНР от Асоциацията на студентите по медицина, която се зае с координацията на доброволчеството. Сред кандидатите има стажант-лекари, но и студенти от първи и втори курс. 
От Асоциацията лобират студентите да бъдат наемани на трудов договор, за да се чувстват по-сигурни на работното си място, както и да могат да вземат от допълнителните средства, предоставяни от държавата, за работа на първа линия в Covid отделенията.

Още от категорията

Нарастване на смъртните случаи от коронавирус за денонощието

2434 са новите случаи на коронавирус в страната за денонощието. Позитивни са 15,25% от направените 15 952 теста, сочи Единният информационен портал .  Най-много новозаразени има в София – 522, следвана от Пловдив – 264, Стара Загора – 186, Варна –..

публикувано на 20.04.21 в 08:36

115 години българско въздухоплаване

На днешната дата през далечната 1906 г. указ на цар Фердинанд полага началото на българското въздухоплаване чрез създаването на Въздухоплавателно отделение.  За това ни припомня българският Музей на авиацията, а така също и факта, че за първи..

публикувано на 20.04.21 в 07:00

След първа доза на AstraZeneca втората ще може да бъде на Pfizer

Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 65-годишна възраст с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения. Такова решение е взел Националният ваксинационен щаб, съобщиха на пресконференция министърът на здравеопазването в..

публикувано на 19.04.21 в 17:37