Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 100 студенти са готови да станат доброволци в Covid отделения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На фона на недостига на медицински персонал в редица градове в страната в условията на пандемията студенти по медицина искат да влязат като доброволци в Covid отделенията в болниците. Само за седмица са подадени 120 кандидатури. За това съобщиха за БНР от Асоциацията на студентите по медицина, която се зае с координацията на доброволчеството. Сред кандидатите има стажант-лекари, но и студенти от първи и втори курс. 
От Асоциацията лобират студентите да бъдат наемани на трудов договор, за да се чувстват по-сигурни на работното си място, както и да могат да вземат от допълнителните средства, предоставяни от държавата, за работа на първа линия в Covid отделенията.

Още от категорията

Отрицателен PCR тест за влизане във Франция от 24 януари

Франция въвежда изискване за наличието на отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и от България, които влизат на нейна територия.  Съгласно информация на Министерството за Европа и външни работи на..

обновено на 23.01.21 в 19:24

Норвегия затваря напълно Осло и още 9 общини

Норвежкото правителство реши да наложи най-строгите ограничителни мерки досега - пълно затваряне в 10 общини, включително столицата Осло, във връзка с установени случаи на новия „британски“ щам на коронавирус в община Нордре Фоло и с цел..

публикувано на 23.01.21 в 15:20

В Бургаско реставрират православен храм на 130 години

130-годишният храм "Св. Троица" в бургаското село Извор ще бъде изцяло реставриран, информират от Община Бургас. С 30 000 лева през миналата година е изграден покривът и е обновена камбанарията.  Предстои да бъде демонтирана и реставрирана..

публикувано на 23.01.21 в 12:02