Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов е против пълно затваряне на икономиката

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е против ново пълно затваряне на страната заради разпространението на Covid-19, въпреки че има сериозен натиск върху здравната система. Според него ограниченията не бива да бъдат прекалени, тъй като страната ни се нуждае от работеща икономика. Това той заяви на среща с Националния оперативен щаб за коронавируса, а след това публикува и в социалните мрежи. 
„Аз съм убеден, че здравната ни система се бори героично. Затова всеки ден имаме и по 1200-1300 оздравели… Действително проблемът е с хората със съпътстващи заболявания, по-възрастните хора. Аз самият го изкарах много тежко“, посочи Борисов, като подчерта, че огромната част от хората изкарват вируса по-леко. Премиерът изтъкна, че всичко, което правителството прави за икономиката, пазара, увеличението на доходите, може да се прави само в условията на работеща икономика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55